Висока Ефективност


Гамата инверторни климатици Toshiba Shorai осигурява висока сезонна енергийна ефективност клас А++ както на охлаждане така и на отопление. Разхода на уреда може да падне до 60W при поддържане на температурата.

 

 

Ново поколение хибриден инвертор

 Тоshiba отива още по-далече с разработването на уникалната хибридна инверторна технология. Тя разполага с  подобрен PAM ( амплитудно-импулсна модулаия) и PWM ( импулсна модулация).  Първата технология осигурява най-високи нива на мощност, докато втората осигурява желаната температура в помещението и енергийна ефективност. Като хибрид инверторната система на Тоshiba предлага най-доброто от двете технологии.

 

Висококачествен компресор

 


Новите компресори от серията на Тоshiba Shorai са прoeктирани и разработени в японски лаборатории. Това гарантира ниски нива на шум, висока енергийна ефективност и легендарната надеждност на компресорите Тоshiba.

 

 Функция - Самопочистване с Magic Coil

 


 Специално за серия Shorai e разработен топлообменник от ново поколение със специално Magic Coil покритие предотвратяващо прилепването на замърсители, бактерии, плесени по повърхност на топлообменника за по-оптимална работата на климатика и по-свеж въздух.

 

Принцип на работа на Magic CoilБлагодарение на покритието Magic Coil мазнините и мръсотията не могат да се задъжат по топлообменника. Образувалата се кондензна вода по време на работа на климатика отмива мазнините и мръсотията и ги изхвърля през дренажната тръба. Така топлообменника е винаги чист като нов.  

 

Система за пречистване на въздуха IAQ
IAQ филтърът съдържа сребро и ензимът Leuconostoc, извлечен от "Кимчи" Той притежава:


-антибактериален ефект: унищожава 99.9% от бактериите във въздуха.

-дезодориращ ефект: абсорбира и разгражда дим, амоняк, летливи органични съединения, неприятни миризми от храна на животни.

-превантивен ефект: потиска образуването на мухъл и гъбички и предотвратява появата на плесен

-антифирусен ефект: доказано унищожава вирусът инфлуенца (H5N1)3-D въздушен поток

 


Моторизирани , независими ламели осигуряват насочване в 6 посоки на въздушния поток. Сами управлявате въздушния поток: наляво, надясно, напред, наляво и напред, надясно и напред или едновременно наляво и надясно. Това гарантира много високо ниво на комфорт и равномерно разпределение на въздушния поток особено в големи помещения.

В допълнение ъгъла на въртене на ламелите нагоре и надолу е увеличен до 72 градуса.


Хладилен агент - R32

 


Цялата гама Toshiba Shorai оперира с екологично чистият хладилен агент R32.  Нулевото ODP и ниското GWP (само 675) осигурява значителна полза за околната среда, както и допълнителни предимства: значително по-ниски количества на зареждане и по-висока ефективност в сравнение с R410A Самопочистваща функция - Инверторните климатици Toshiba от серията  разполагат със самопочистваща функция, която намалява влагата, предизвикваща образуването на мухъл във вътрешното тяло. Когато работещ в режим охлаждане климатик бъде спрян, вътрешният вентилатор се включва и изсушава влагата в топлообменника, след което се изключва автоматично.

 

Режим „Висока мощност“ - Режим “Висока мощност“ ви позволява да достигнете зададената температура в помещението изключително бързо. Рязкото спадане или покачване на външната температура се отразява както на вътрешната температура, така и на мощността на климатика. За да изключите тази функция трябва да натиснете повторно бутона на дистанционното управление.

 

 

Режим за изборна на мощност 

Най-новата функция на Тоshiba позволява още по-големи удобства и икономии на ток.  С натискането на един бутон Вие можете да ограничите работата на компресора на 75% или 50%. 
Автоматично рестартиране - Функцията за автоматично рестартиране се активира допълнително с продължително натискане на RESET бутона на предния панел и позволява на климатика да се включи с последните зададени настройки след внезапно спиране и последващо възобновяване на електрозахранването.

 

Самопочистващафункция при охлаждане - Самопочистващата функция се активира след изключване на климатика и се извършва за 30 минути. Когато климатизаторът бъде спрян, вътрешният вентилатор се включва, за да изсуши влагата в топлообменника, след което се изключва автоматично. Освен че тази функция предотвратява образуването на мухъл във вътрешното тяло, тя премахва и бактериите, които остават след изключване на климатика, посредством ниско-плътностен озон.

 

 

При активиране на функцията „Тих режим“ вентилаторът започва да работи на много ниска скорост, при което се постига изключително тих режим. Най-често този режим се активира през нощта, като запазва ефективността на климатизатора и осигурява пълен комфорт по време на сън.


Режим „Комфортен сън“ - При активиране на режим „Комфортен сън“ въздушният поток се контролира и изключва автоматично, като имате възможност да настроите климатика да се изключи след 1, 3, 5 или 9 часа. В режим охлаждане зададената температура се покачва автоматично с 1 ⁰C на всеки 2 часа, а в режим отопление намалява със същия темп. Тази функция повишава енергийната ефективност и понижава потреблението на електроенергия.

Климатици
Отдавана мощност на охлаждане (Мин./Ном./Макс): 1.50 / 7.00 / 7.70 kW
Отдавана мощност на отопление (Мин./Ном./Макс): 1.60 / 8.00 / 8.80 kW
Консумирана мощност на охлаждане (Мин./Ном./Макс): 0.30 / 2.25 / 2.55 kW
Консумирана мощност на отопление (Мин./Ном./Макс): 0.30 / 2.41 / 2.75 kW
EER (хладилен коефициент на охлаждане): 3.11
SEER (сезонен коефициент на охлаждане): 6.25
COP (коефициент на трансф. отопление): 3.32
SCOP (сезонен коефициент на трансф. отопление): 4.07
Годишен разход на електроенергия (Охлаждане / Отопление): 392 / 2166 kWh
Енергиен клас на охлаждане / отопление: A++ / A+
Работна температура на охлаждане: -15 ~ 46 °C
Работна температура на отопление: -15 ~ 24 °C
Подходящ за помещения до: 50 кв. м
Гаранция: 60 месеца
Хладилен агент: R-32
Вътрешно тяло
Размери: 320 x 1050 x 250 В x Ш x Д (мм)
Тегло: 14 кг
Ниво на шум на охлаждане (Високо/Ном./Ниско/Безшумно): 47 / - / 35 / - dB
Ниво на шум на отопление (Високо/Ном./Ниско/Безшумно): 48 / - / 35 / - dB
Външно тяло
Компресор: Toshiba
Размери външно тяло: 630 x 800 x 300 В x Ш x Д (мм)
Тегло външно тяло: 41 кг
Ниво на шум на охлаждане (Високо/Ном./Ниско/Безшумно) външно: 53 / - / - / - dB
Ниво на шум на отопление (Високо/Ном./Ниско/Безшумно) външно: 53 / - / - / - dB

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

Инверторен климатик Toshiba RAS-24PKVSG-E/RAS-24PAVSG-E SHORAI, 24000 BTU, Клас A++ -R32

  • Производител: Toshiba
  • Код на продукта: 266 Toshiba RAS-24PKVSG-E / RAS-24PAVSG-E SHORAI
  • Наличност: В наличност
  • 2,599.00лв.
  • 2,529.00лв.


Тагове: Инверторен, климатик, Toshiba, RAS-24PKVSG-E/RAS-24PAVSG-E SHORAI, 24000 BTU, Клас A++ -R32