Без значение къде ще бъде монтиран слънчевите системи за топла вода под налягане ще осигурят комфорт на потребителите, тъй като при този вид соларни системи  отпада необходимостта от денивелация и може да се монтира на всяко удобно място.
Налягането в бойлера е същото като това във водопроводната мрежа, поради което циркулацията на топла вода се извършва безпроблемно. Това позволява всяка слънчева система от този тип да се монтира на произволно място, съобразено със слънчевото греене през деня. Друго основно предимство на слънчеви колектори под налягане Nippon е използването на вакуумни „Heat pipe“ тръби. За разлика от термосифонните системи, в случай на счупване на вакуумна тръба при слънчевите колектори под налягане, същите продължават да функционират пълноценно с минимална загуба в ефективността.

 Водосъдържателят или така нареченият бойлер на слънчевите колектори за топла вода е изработен от неръждаема стомана. За максимална топлоизолация водосъдържателят е покрит с 50 милиметра полиуретанова пяна, притежаваща изключителни параметри и гарантираща ефективно съхранение на топлата вода за дълго време. Различните модели слънчеви бойлери варират с вместимост от 150 до 500 литра.

 Вакуумни тръби - естетичен дизайн и висока ефективност - Тръбите тип „Heat pipe“ при слънчеви колектори Nippon представляват две концентрично разположени стъклени тръби и вакуум между тях. Повърхността на вътрешната тръба е покрита с поглъщащ светлината слой, позволяващ максимална абсорбция на слънчевите лъчи, минимално отдаване и висок коефициент на полезно действие. В центъра на Heat pipe е разположена куха медна тръбичка, съдържаща флуид, който започва да завира при 40 градуса. Когато водата заври, се създава пара, която издига топлината нагоре по тръбата, след което при достигане върха на тръбата топлината се пренася към водата във водосъдържателя. Този метод за топлообмен работи и при зимни условия, тъй като започва при много ниска температура на завиране на водата, а вакуумните тръби могат да поддържат положителна температура на всички участващи в процеса елементи. Тръбите на слънчевите колектори за топла вода имат минимум 15 години ефективност и издържат на градушка с размер на ледените късове до 25 мм.

 
Алуминиева конструкция - Олекотената алуминиева конструкция на слънчеви колектори за топла вода Nippon е пригодeна за монтаж върху равен хоризонтален покрив, като осигурява наклон на тръбите от 45 градуса. Изключително лесна за сглобяване и инсталиране. Алуминият на практика не старее, което гарантира изключително дълъг експлоатационен живот при сурови климатични условия.

 


Нагревател - В комплекта е включен и електрически нагревател 1500 W с вградена термозащита, в случай че е необходимо дозагряване на водата в слънчевия бойлер.

 Компютърно управление - За постигане на максимален комфорт и удобство към комплекта на соларни системи Nippon е включено и компютърно управление, което позволява пълен контрол над вашата слънчева система. Чрез него можете да следите и регулирате нивото и температурата на водата. Благодарение на компютърното управление, разполагате с възможността за включване и изключване на допълнителния нагревател в различни часови диапазони или при понижаване температурата на водата под определена стойност. По този начин можете да осигурите топла вода по всяко време, независимо от атмосферните условия.

 Предпазен клапан  - предпазния клапан по температура и налягане, предпазва бойлера от прегряване и високо налягане. Той представлява задължителен елемент от инсталацията, тъй като гарантира предотвратяването на тежки аварии.

 

Слънчеви системи
Тип соларна система: Под налягане (затворена)
Стойка: Алуминий
Изолация на водосъдържателя: 55 мм полиуретанова пяна
Водосъдържател
Тип: Неръждаема стомана
Обем на бойлера: 150 литра
Запазва температурата на водата до: 72 часа
Магнезиев анод против твърда вода: Не
Вакумни тръби
Брой вакуумни тръби: 15 броя
Технология / материал вакуумни тръби: Боросиликатно стъкло 3.3 , Heat pipe
Размер вакуумни тръби: 1800 x 58 мм
Абсорбираща повърхност: Al-N/Al
Екстри
Електрически нагревател: Да - 1.5 kW
Компютърно управление: Да
Предпазен клапан 7 бара

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

Слънчев колектор под налягане Nippon PS 150 LUX

  • Производител: Nippon
  • Код на продукта: 227 Слънчев колектор под налягане Nippon PS 150 LUX
  • Наличност: Изчерпано количество
  • 1,939.00лв.


Тагове: Слънчев, колектор, под, налягане, Nippon, PS 150 LUX