• Слънчев колектор Nippon NPS 240 LUX


Високо ефективен слънчев колектор NPS 240 LUX

от серията слънчеви колектори и соларни системи на Nippon представлява комплект термосифонна соларна система за битова гореща вода.Термосифонни слънчеви колектори - Моделите от тази група слънчеви колектори за топла вода на Nippon се базират на високоефективен метод за директно затопляне на водата от слънцето посредством топлообмен. Системата работи чрез вакуумни тръби, покрити с високоефективно покритие, което поглъща 95% от слънчевата енергия. При слънчевите системи от тази серия не се изискват допълнително помпа и тръби за осъществяване циркулацията на водата между соларния колектор и слънчевия бойлер. За нормалното функциониране на соларната система за топла вода и осигуряване на достатъчно налягане на топлата вода в смесителната батерия е необходимо да има денивелация от над 3 метра между нея и водосъдържателя. Налягането зависи от съпротивлението по тръбите и техния размер /препоръчваме по-широки за топлата вода/, както и от вида смесители, които ще се използват, и от индивидуалните потребности.

 Вакуумни тръби - естетичен дизайн и висока ефективност - Тръбите за затопляне при слънчеви колектори Nippon са трислойни отворени вакуумни тръби, които абсорбират трите спектъра на слънчевите лъчи, като превръщат слънчевата енергия в топлина, вследствие на което студената вода във вакуумните тръби се затопля. Когато водата в тръбите се затопли, плътността на горещата вода ще се понижи и тя се изкачва в горната част на водосъдържателя или така наречения бойлер. Междувременно, студената вода се измества надолу по тръбата заради по-голямата си плътност. Горещата вода ще циркулира непрекъснато, докато нейната температура не се изравни с тази на водата във вакуумната тръба. Вакуумните тръби на слънчевите колектори за топла вода имат минимум 15 години ефективност и издържат на градушка с размер на ледените късове до 25 мм.

 Разширителен съд - При слънчеви системи Nippon без налягане пълненето с вода се осигурява посредством спомагателен разширителен съд, монтиран върху водосъдържателя. Той служи също, за да приема допълнителния обем на водата, получен вследствие на топлинното разширение. Работният температурен диапазон е от 0С до 100С.

 Водосъдържател - Водосъдържателят или така нареченият бойлер на висококачествените слънчеви колектори за топла вода е изработен от неръждаема стомана, а външната му част е прахово боядисана със специална боя, устойчива на външни условия. За да гарантира ефективно съхранение на топлата вода за дълъг период от време, водосъдържателят е снабден със специален слой от 50 мм полиуретанова пяна, притежаваща изключителни изолационни свойства. Различните модели слънчеви бойлери варират с вместимост от 120 до 300 литра. При тези модели соларният колектор и водосъдържателят са свързани в едно цяло.

 Компютърно управление - За постигане на максимален комфорт и удобство при ползване на соларните системи е включено и компютърно управление, което позволява пълен контрол над вашата слънчева система. Едно от многото предимства е електромагнитния клапан включен към управлението. Той не позволява директното навлизане на студена вода във водосъдържателя, като по този начин осигурява пълното източване на водата от него без тя да се разрежда със входящата студена вода. Чрез него можете да следите и регулирате нивото и температурата на водата. Благодарение на компютърното управление, разполагате с възможността за включване и изключване на допълнителния нагревател в различни часови диапазони или при понижаване температурата на водата под определена стойност. По този начин можете да осигурите топла вода по всяко време, независимо от атмосферните условия.

 


Нагревател - В комплекта е включен и електрически нагревател 1500 W с вградена термозащита, в случай че при облачно време е необходимо дозагряване на водата в слънчевия бойлер.

 


Алуминиева конструкция - Олекотената алуминиева конструкция на слънчеви колектори за топла вода Nippon е пригодeна за монтаж върху равен хоризонтален покрив, като осигурява наклон на тръбите от 45 градуса. Изключително лесна за сглобяване и инсталиране. Алуминият на практика не старее, което гарантира изключително дълъг експлоатационен живот при сурови климатични условия.

 

Слънчеви системи
Тип соларна система: Без налягане (отворена)
Стойка: Алуминий
Разширителен съд: Да
Изолация на водосъдържателя: 55 мм полиуретанова пяна
Водосъдържател
Тип: Неръждаема стомана
Обем на бойлера: 240 литра
Запазва температурата на водата до: 72 часа
Уплътняващи силиконови пръстени: Да
Магнезиев анод против твърда вода: Не
Вакумни тръби
Брой вакуумни тръби: 24 броя
Технология / материал вакуумни тръби: Боросиликатно стъкло 3.3
Размер вакуумни тръби: 1800 x 58 мм
Абсорбираща повърхност: Al-N/Al
Екстри
Електрически нагревател: Да
Компютърно управление: Не
Произход : Китай

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

Слънчев колектор Nippon NPS 240 LUX

  • Производител: Nippon
  • Код на продукта: 212 Слънчев колектор Nippon NPS 240 LUX
  • Наличност: В наличност
  • 1,799.00лв.


Тагове: Слънчев, колектор, Nippon, NPS 240 LUX