• Слънчев колектор за топла вода Total Clima SFA 160 LUX


Соларните системи на Total Clima, са произведени под строг контрол на качеството на вложените материали и целият производствен цикъл. По този начин гарантираме на нашите Клиенти продукт с най-добри показатели на пазара и безпроблемна дългогодишна експлоатация. Всички наши продукти са снабдени с Европейски сертификат за качество.

Термосифонни слънчеви колектори - Предлагаме на вашето внимание продукт с изключително качество, изработен по наше задание с най- висотехнологични производствени машини отговарящи на най-строгите европейски изисквания. Моделите от тази група слънчеви колектори за топла вода на Total Clima се базират на високоефективен метод за директно затопляне на водата от слънцето посредством топлообмен. Системата работи чрез вакуумни тръби от ново поколение наречени  Tree Target, покрити с високоефективно трислойно покритие, което поглъща 98% от трите спектъра на слънчевата светлина. При слънчевите системи от тази серия не се изискват допълнително помпа и тръби за осъществяване циркулацията на водата между соларния колектор и слънчевия бойлер. За нормалното функциониране на соларната система за топла вода и осигуряване на достатъчно налягане на топлата вода в смесителната батерия е необходимо да има денивелация от над 3 метра между нея и водосъдържателя. Налягането зависи от съпротивлението по тръбите и техния размер /препоръчваме по-широки за топлата вода/, както и от вида смесители, които ще се използват, и от индивидуалните потребности.Вакуумни тръби -най-висока ефективност благодарение на Tree Target технологията - Тръбите за затопляне при слънчеви колектори Total Clima са трислойни отворени вакуумни тръби, които абсорбират 98% от трите спектъра на слънчевите лъчи, като превръщат слънчевата енергия в топлина, вследствие на което студената вода във вакуумните тръби се затопля. Когато водата в тръбите се затопли, плътността на горещата вода ще се понижи и тя се изкачва в горната част на водосъдържателя или така наречения бойлер. Междувременно, студената вода се измества надолу по тръбата заради по-голямата си плътност. Горещата вода ще циркулира непрекъснато, докато нейната температура не се изравни с тази на водата във вакуумната тръба. Вакуумните тръби на слънчевите колектори за топла вода имат минимум 15 години ефективност и издържат на градушка с размер на ледените късове до 25 мм.Разширителен съд - При слънчеви системи Total Clima без налягане пълненето с вода се осигурява посредством спомагателен неръждаем разширителен съд, монтиран върху водосъдържателя. Той служи също, за да приема допълнителния обем на водата, получен вследствие на топлинното разширение. Работният температурен диапазон е от 0С до 100С. Също така количеството на водата може да се регулира посредством електромагнитен клапан /включен в комплекта на компютърното управление/, като чрез него притокът на студената вода към водосъдържателя е нормално затворен, което позволява пълно източване на затоплената във водосъдържателя вода без нейното разреждане. Клапанът може да бъде отворен ръчно, чрез натискането на един бутон на управлението, както и да бъде отварян в програмиран час.
Водосъдържател - Водосъдържателят или така нареченият бойлер на висококачествените слънчеви колектори за топла вода от Total Clima е изработен от висококачествена неръждаема стомана за хранителни нужди с дебелина 0.5мм., външната му част е също от полирана неръждаема стомана осигуряваща устойчивост на външни условия. За да гарантира ефективно съхранение на топлата вода за дълъг период от време, водосъдържателят е снабден със специален слой от 55 мм полиуретанова пяна, притежаваща изключителни изолационни свойства. Различните модели слънчеви бойлери варират с вместимост от 120 до 300 литра. При тези модели соларният колектор и водосъдържателят са свързани в едно цяло.Компютърно управление - За постигане на максимален комфорт и удобство при ползване на соларните системи е включено и компютърно управление, което позволява пълен контрол над вашата слънчева система. Едно от многото предимства е електромагнитния клапан включен към управлението. Той не позволява директното навлизане на студена вода във водосъдържателя, като по този начин осигурява пълното източване на водата от него без тя да се разрежда със входящата студена вода. Чрез него можете да следите и регулирате нивото и температурата на водата. Благодарение на компютърното управление, разполагате с възможността за включване и изключване на допълнителния нагревател в различни часови диапазони или при понижаване температурата на водата под определена стойност. По този начин можете да осигурите топла вода по всяко време, независимо от атмосферните условия.Нагревател - В комплекта е включен и електрически нагревател 1500 W с вградена термозащита, в случай че при облачно време е необходимо дозагряване на водата в слънчевия бойлер.

Стойка от неръждаема конструкция - Неръждаемата стоманена конструкция на слънчеви колектори за топла вода Total Clima е пригодeна за монтаж върху равен хоризонтален покрив, като осигурява наклон на тръбите от 45 градуса. Изключително лесна за сглобяване и инсталиране. Неръждаемата стомана на практика не старее, което гарантира изключително дълъг експлоатационен живот при сурови климатични условия.

Слънчеви системи
Тип соларна система: Без налягане (отворена)
Стойка: Неръждаема стомана
Разширителен съд: Да
Изолация на водосъдържателя: 55 мм полиуретанова пяна
Водосъдържател
Тип: Неръждаема стомана
Обем на бойлера: 160л.
Запазва температурата на водата до: 72 часа
Уплътняващи силиконови пръстени: Да
Магнезиев анод против твърда вода: Не
Вакумни тръби
Брой вакуумни тръби: 15
Технология / материал вакуумни тръби: Боросиликатно стъкло 3.3 Tree Target technology
Размер вакуумни тръби: 1800 x 58 мм
Абсорбираща повърхност: Al-N/Al
Екстри
Електрически нагревател: Да
Компютърно управление: Не
Произход : Китай

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

Слънчев колектор за топла вода Total Clima SFA 160 LUX

  • Производител: Total Clima
  • Код на продукта: 206 Слънчев колектор за топла вода Total Clima SFA 160 LUX
  • Наличност: В наличност
  • 1,279.00лв.


Тагове: Слънчев, колектор, за, топла, вода, Total Clima, SFA 160 LUX